Rezerwacja Hotel Gloria Przemysl
Hotel / Wesela

Wesela

OFERTA WESELNA SPA HOTELU GLORIA*** W PRZEMYŚLU

Najpiękniejszy dzień w życiu

zasługuje na najpiękniejszą oprawę …

Kilkaset przyjęć weselnych, mnóstwo pozytywnych rekomendacji, I miejsce na najlepszą salę weselną w Polsce, tysiące pięknych wspomnień uchwyconych na fotografiach to zaledwie kilkuletni dorobek Sali Królewskiej Hotelu Gloria***. Zadowolonych Par Młodych i Gości Weselnych przybywa.
Państwo również możecie znaleźć się wśród nich!

Smaki dopracowywane przez lata i wykwintna kuchnia zabiorą Państwa
w podróż, z której nie będziecie chcieli wracać.
Doświadczony i profesjonalny zespół zapewni serwis na najwyższym poziomie – każdemu z Państwa Gości poświęcimy maksimum uwagi.

Z przyjemnością pomożemy Państwu w skomponowaniu odpowiedniego menu podczas degustacji, na którą Państwa zapraszamy.
Chętnie udzielimy wielu wskazówek dotyczących dekoracji, oprawy muzycznej, fotografii, cukierni, animatorek dla dzieci
(współpracujemy z wieloma podwykonawcami),

uwzględniając Państwa życzenia co do najdrobniejszych szczegółów.

Szanowni Państwo!

Niezmiernie miło nam poinformować, iż zwyciężyliśmy w konkursie

V edycji Best Hotel Award

spośród 8 obiektów w całej Polsce na najlepszy hotel dla organizacji wesela!

www.besthotelaward.pl/#na-wesele

Wesela Przemyśl

 

Do Państwa dyspozycji oddajemy:

  • Królewską salę weselną dla 220 osób
  • Salę bankietową dla 40 osób (przyjęcie weselne)
  • Salę kameralną dla 40 osób (przyjęcie weselne)
  • Możliwość urządzenia poprawin w stylu klasycznym – w restauracji,
    bądź nieco odmiennie – w hotelowym ogrodzie w formie grilla
  • Szeroką bazę noclegową dla 120 osób (pokoje standardowe, apartamenty rodzinne)
  • Atrakcyjne ceny noclegów dla Gości weselnych (możliwość wydłużenia

doby hotelowej)

  • Strefa wodnego relaksu (basen z dostępem do sauny fińskiej, parowej, wanny
    z hydromasażem)
  • Luksusowy salon SPA z szeroką ofertą zabiegów na twarz i ciało
  • Przestronny, monitorowany całodobowo parking

W prezencie dla Państwa Młodych:

  • Degustacja dań weselnych

  • Chleb weselny na powitanie Państwa Młodych

  • Apartament dla Młodej Pary (1-2 doby)

  • Apartamenty dla rodziców (1-2 doby)

  • Podróż poślubna (3-dniowy pobyt w Hotelu Mirage***) lub półroczny karnet na basen oraz sauny (w przypadku, gdy Państwo Młodzi nie mogą skorzystać z prezentu,
    mogą go odstąpić dwóm wybranym przez siebie osobom)

  • Romantyczna kolacja w I-szą rocznicę ślubu w restauracji Hotelu Gloria***

  • Dekoracja stołów głównych

  • Dekoracja stołów tematycznych (SŁODKI BUFET, ALKOHOLOWY BUFET)

PROPOZYCJE MENU WESELNEGO:

DANIA GORĄCE:

Zupy (do wyboru):

  • Rosół domowy z makaronem / z makaronem i kulkami mięsnymi: drobiowo – wołowy warzywny (dla wegetarian)
  • Zupa-krem z groszkiem ptysiowym:
  • z borowików
  • z brokułów
  • z łososia
  • Barszcz czerwony:

z krokiecikami (mięso, kapusta, pieczarki)

z sakiewkami francuskimi (mięso i pieczarki lub szpinak i ser feta)

z pasztecikami

z cebulaczkami

  • Zupa węgierska
  • Strogonov
  • Zupa rybna z łososiem lub karpiem
  • Kociołek po Lwowsku

Danie główne / dania gorące (do wyboru):

  • Łódeczki drobiowe
  • Kotlet de volaille
  • Pierś z kurczaka z żurawiną i jabłkiem
  • Roladki drobiowe faszerowane warzywami w sosie serowym
  • Rolada drobiowa faszerowane warzywami w sosie koperkowym
  • Roladki schabowe z warzywami
  • Roladki schabowe z boczkiem i grzybami
  • Schab w sosie grzybowym
  • Schab faszerowany warzywami
  • Schab faszerowany:

śliwką

morelą

szpinakiem

  • Soczysta sztuka mięsa w sosie myśliwskim
  • Karkówka faszerowana kapustą i grzybami
  • Szaszłyk drobiowy z warzywami
  • Szaszłyk wieprzowy z warzywami

Dodatki do dania głównego / dań gorących (do wyboru):

  • dla Młodej Pary – serduszka zakochanych
  • gruszka ziemniaczana
  • ryż z warzywami
  • ziemniaki puree
  • ziemniaki z wody z masłem i koperkiem
  • ziemniaki zapiekane z masłem i rozmarynem
  • talarki opiekane
  • dufinki

Surówki (do wyboru):

  • z marchewki (pomarańcza, jabłko)
  • marchew po koreańsku
  • z pora
  • z kapusty kiszonej
  • z kapusty białej
  • z kapusty czerwonej
  • buraczki z chrzanem
  • z kapusty pekińskiej
  • mizeria (ogórek, pomidor, cebula, śmietana)

Deser:

*płonące lody na owocowym postumencie

* lody z advocatem

*wiosenny pucharek lodowy z musem truskawkowym i listkiem mięty

*śliwka w koniaku pokryta delikatnym puszkiem

*deser Tiramisu

ZIMNE ZAKĄSKI (do wyboru):

  • Wędliny/mięsa pieczone (karkówka, schab – faszerowane morelą, śliwką, żurawiną)
  • Pasztet królewski
  • Sałatki:
  • jarzynowa
  • bankietowa (kapusta pekińska, cebula, papryka, ser żółty, pieczarki, kukurydza, kurczak lub szynka, majonez)
  • krabowa (pomidor, papryka, paluszki krabowe, cebula, majonez, kawior do ozdoby lub bez kawioru)
  • z selera (seler, kukurydza, szynka, jajko, ananas, chrzan, ser żółty, majonez)
  • z pora (por, jajko, ser żółty, jabłko, kukurydza, natka pietruszki, majonez)
  • brokułowa (brokuły, pomidor, jajko, sos czosnkowy, koper, majonez)
  • grecka (sałata lodowa, pomidor, ogórek, , papryka, ser feta, cebula czerwona, oliwki,

sos winegret)

  • wykwintna winogronowa (cebula, kukurydza, winogron, kurczak, majonez)
  • sałatka Waldorfa (kapusta czerwona, seler naciowy, ser żółty, winogron, jabłka, jogurt

naturalny, majonez)

  • z grillowanym kurczakiem (sałata lodowa, pomidor, ogórek, , papryka, cebula czerwona, kurczak grillowany, sos winegret)
  • z pieczarkami (pieczarki marynowane, szynka, papryka, kukurydza, ser żółty, korniszon, czosnek, majonez)
  • pieczarkowa – warstwowa (pieczarki, jajko, kurczak, groszek, cebula, majonez)
  • makaronowa (makaron ryżowy, szynka, ogórek, jajko, kukurydza, szczypiorek)
  • z tyńczyka (tuńczyk, ryż biały, papryka czerwona, kukurydza, natka pietruszki)
  • Rolada mięsna w otoczce żółtego sera
  • Rolada z serkiem Almette w puszystym cieście
  • Rolada z łososiem i szpinakiem
  • Pomidory z mozzarellą
  • Zawijańce z bakłażana z kozim serem lub serem feta
  • Jajko w sosie tatarskim
  • Jajka faszerowane pieczarkami
  • Śledź:

z cebulką i jabłkiem

z koperkiem

w sosie salsa

po staropolsku (z cebulą, marchewką i majonezem)

po japońsku

  • Ryba po grecku
  • Galaretka drobiowa
  • Galaretka łososiowa
  • Schab w galarecie
  • Szparagi z szynką w galarecie
  • Deska serów
  • Bakłażan faszerowany mięsem
  • Pieczarki faszerowane
  • Naleśniczki wątrobiane z sosem czosnkowym
  • Szaszłyk z suszonym pomidorem i boczkiem
  • Paluszki krabowe na grzankach
  • Babeczki faszerowane
  • Melon w plasterku szynki
  • Mufinki z szynką i pieczarkami
  • NAPOJE BEZ OGRANICZEŃ: KAWA, HERBATA, SOK, WODA Z CYTRYNĄ I MIĘTĄ, KOMPOT
  • MOŻLIWOŚĆ PRZYGOTOWANIA STOŁU Z ALKOHOLAMI
  • FONTANNA CZEKOLADOWA
  • FONTANNA ALKOHOLOWA
  • WYSEPKA RYB FASZEROWANYCH (SUM, KARP, JESIOTR)
  • STÓŁ WIEJSKI – 1400zł.
  • szynka wiejska
  • boczek faszerowany
  • boczek wędzony
  • polędwica sopocka
  • kiełbasa podsuszona
  • kabanos wieprzowy i drobiowy
  • salceson chłopski
  • pasztet królewski własnej roboty
  • kaszanka gryczana
  • pasztetowa w jelicie
  • smalec domowy (z cebulką, z jabłkiem)
  • słonina w pierzynce
  • ogórki kwaszone
  • warzywa marynowane
  • chrzan z jajkiem
  • sos czosnkowy
  • piróg wiejski z kaszą gryczaną lub kosz piekarskich rozmaitości

STÓŁ WIEJSKI Z UDŹCEM WĘDZONYM – 1 900zł.

Możliwość indywidualnej kompozycji menu dla osób wegetariańskich i wegańskich.

Śniadanie od godz. 8.00 do 11.00

Najczęstszą formą śniadań w naszym hotelu są śniadania w formie szwedzkiego stołu. Przygotowanie posiłku w formie szwedzkiego stołu ma szereg zalet zarówno dla samej restauracji jak i dla gości. Możliwość samodzielnego skomponowania dania sprawia, iż każdy znajdzie coś dla siebie. W skład śniadania hotelowego wchodzą przede wszystkim sery, wędliny oraz warzywa w najróżniejszych postaciach połączone z pieczywem. Do tego soki oraz dobra kawa i herbata. Nie brakuje również owoców i szerokiego wyboru płatków śniadaniowych z mlekiem oraz serwowanej na ciepło jajecznicy, jajek sadzonych czy kiełbasek. Nasz hotel oferuje gościom szerszy wachlarz propozycji , do których często włączane jest kilka rodzajów omletów i naleśników, zarówno na słodko jak i przygotowanych na ostro. Dla smakoszy bardziej treściwych dań, proponujemy żurek, risotto oraz bigos. Kompozycja ta tworzy tak zwane śniadanie pełne.

Na życzenie Młodej Pary – serwujemy śniadanie do łóżka!

Przygotowaliśmy dla Państwa wyjątkową ofertę, w Tym propozycję organizacji wesela

w tygodniu, bo kto powiedział, że jak wesele to koniecznie w sobotę?!

Bądźcie wyjątkowi! Zorganizujcie wesele w tygodniu!

Wesele zorganizowane w tygodniu lub w niedzielę

to nie tylko walka z utartym schematem i oryginalny pomysł, ale i ….

ATRAKCYJNE RABATY!

Dla najmłodszych gości weselnych proponujemy odrębną salę z możliwością animacji (współpracujemy z doświadczoną grupą animatorów dziecięcych)
lub specjalnie przygotowany stół dla dzieci!

Jeśli będą Państwo chcieli wrócić do wyjątkowych chwil –
zorganizujemy dla Państwa spotkanie w gronie rodziny i przyjaciół,
podczas którego będą mogli Państwo wspólnie obejrzeć zdjęcia i film z uroczystości,
a także podzielić się wrażeniami.
Oferujemy poczęstunek w specjalnych cenach!

Serdecznie zapraszamy!

Kontakt:

Dyrektor Hotelu Agnieszka Kościelna

Tel. 602-527-200 / 16-678-22-82 turystyka@hotelgloria.pl

www.hotelgloria.pl

 

 

 

IMG_3042 IMG_3060 IMG_3065 IMG_3072 IMG_3083 IMG_3093 IMG_3052 IMG_3064 IMG_3071 IMG_3079